Тастатура са српским акцентима
01.png

Представљамо вам ћириличку и латиничку тастатуру са акцентима. Инсталација би требало да ради од Виндоуса 98 до Десетке, на свим архитектурама — 32 и 64 бита (x86 и x64).

  • Уколико сте задовољни ониме што видите, тј. не желите ништа да мењате, само распакујте Ćirilica.zip односно Latinica.zip и покрените setup.exe. Након неколико секунди изаћи ће потврда да је инсталација успешна, па тај прозор затворите (кликом на Finish) и омогућите ову тастатуру у траци са језицима.
  • Акценти се уносе тако што се прво откуца слово, а онда комбинација тастера Alt Gr + жељени знак за акценат (где се који акценат налази погледајте на трећем нивоу у доњем приказу).
  • Уколико желите да преправљате ово и прилагођавате себи, у прилогу су изворне датотеке за програм Microsoft Keyboard Layout Creator 1.4 (Ćirilica_MSKLC.zip и Latinica_MSKLC.zip) које можете мењати. Када унесете жељене измене, направите инсталацију кликом на ProjectBuild DLL and Setup Package.
01.png

Први ниво — мала слова и остало све као што сте навикли, једино је уместо ѕ (’дз’) (= ’ипсилон’ у латиничком распореду) убачена лева стрелица. Горе лево је тилда [~].

Лингвистичка тастатура

Преузмите: Lingvist.zip

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство, некомерцијално, без прерада 3.0 без других платформи