Тастатура са српским акцентима
01.png

Представљамо вам ћириличку и латиничку тастатуру са акцентима. Инсталација је компатибилна са свим новијим верзијама Виндоуса.

  • Уколико сте задовољни распоредом тастера, распакујте Ćirilica.zip односно Latinica.zip и покрените setup.exe. Након неколико секунди ће изаћи потврда да је инсталација успела. Затворите тај прозор кликом на Finish и омогућите распоред у траци са језицима.
  • Акценти се уносе тако што се прво откуца слово, а онда комбинација тастера Alt Gr + жељени знак за акценат (где се који акценат налази погледајте на трећем нивоу у доњем приказу).
  • Уколико желите да преправљате ово и прилагођавате себи, у прилогу је изворни кôд за програм Microsoft Keyboard Layout Creator 1.4 (Ćirilica_MSKLC.zip и Latinica_MSKLC.zip), који можете мењати. Када унесете жељене измене, направите инсталацију кликом на ProjectBuild DLL and Setup Package.
01.png

Први ниво — мала слова и остало све као што сте навикли, једино је уместо ѕ (’дз’) (= ’ипсилон’ у латиничком распореду) убачена лева стрелица. Горе лево је тилда [~].

Лингвистичка тастатура

Преузмите: Lingvist.zip

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство, некомерцијално, без прерада 3.0 без других платформи