Медији
7sa5lve

Овде се налазе белешке о појављивањима Српског језичког атељеа у медијима…

Наш списак грешака из Правописа...

02 Feb 2020 22:38

У рубрици Наш језик из Кулуре у Новостима, 24. јануара изашао је чланак Павла Ћосића у ком говори о недоследностима у нашем Правопису и помиње нашу листу грешака.

4.jpg

24 сата

28 Nov 2013 10:33

Ako neznate kako se piše ne znam, ovi sajtovi će vam pomoći

Autor: S. Žerajić 22.11.2013. - 13:50 10:35 Komentara (2)

Nije uvek zgodno nositi Pravopis sa sobom, pa su se mnogi jezikoljupci dosetili da naprave sajtove i grupe na Fejsbuku koje se bave jezičkim nedoumicama. Mi vam predstavljamo neke od njih.

  1. Osim što rešava nedoumice, sajt lexicom.rs nudi i morfološki rečnik, koji menja po padežima gotovo svaku reč.
  2. Dobri poznavaoci srpskog jezika na sajtu jezikofil.rs objavljuju značenja raznih reči, pravila koja se tiču pravopisa, kao i tekstove čiji su autori vrsni lingvisti.
  3. Srpski jezički atelje još jedan je sajt koji se oslanja na Pravopis, a tu je i forum na kom možete postaviti pitanje i ubrzo dobiti odgovor.

Ako još niste proverili da li je naslov ovog teksta dobro napisan, pokušajte na Fejsbuku.

СЈА у школском уџбенику

23 May 2013 13:57

Кликни на слику за увећање

У школском уџбенику, Граматике за 1. разред средње школе, гимназија и средњих стручних школа, аутора Виолете Кецман, Јадранке Милошевић и Драгане Ћећез-Иљукић, а у издању Новог Логоса из Београда (2013), преузет је део текста једне од наших занимљивости, Језик се може и фућкати, чији је аутор Ђорђе Божовић.

На слици се може видети страница из уџбеника на којој се налази преузети текст…

СЈА на телевизији

13 Oct 2012 19:21

Негде у јулу 2012. сазнасмо да смо били на нишкој телевизији Belle Amie…

СЈА у Свету компјутера

13 Oct 2012 18:57

Кликни на слику за увећање

„Не постоји много интернет локација на којима се може пронаћи решење за језичку недоумицу. Да не помињемо само број адреса на којима је употреба српског језика до те мере неправилна да превазилази границе смешног. Представљамо вам сајт који је посвећен српском језику, а где се, поред речника језичких недоумица, могу пронаћи и граматика и правопис. Још је у фази развоја, те је претрага могућа искључиво на ћирилици, а многи чланци тек треба да буду објављени. Свакако, реч је о корисној адреси, спакованој у модеран дизајн.“

Свет компјутера o Српском језичком атељеу, септембар 2011
http://www.sk.co.rs/2011/09/skin07.html

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство, некомерцијално, без прерада 3.0 без других платформи