Претрага

КОРИСТИТЕ ЋИРИЛИЦУ У ПРЕТРАЗИ

Претрага разликује ћириличко и латиничко писмо; према томе, ако укуцате латиничну кључну реч, нећете добити жељени резултат, с обзиром на то што је сајт ћирилички. Странице се разврставају према броју тражених речи које имају, и стога је потребно да дефинишете претрагу са што више речи. Да би ваша претрага била што успешнија, следите упутства за претрагу:

Претрага текста:

  • Да бисте нашли што више страница које у тексту садрже реч именице, упишите у кућицу за претрагу именице.
  • Ако желите да упишете више речи, одвајајте их зарезом без белине иза зареза. На пример, ако желите да нађете све странице на којима се појављују речи именице и глаголи, треба да упишете у кућицу за претрагу: именице,глаголи.
  • Да бисте нашли странице које у тексту садрже синтагму једначење по звучности, упишите у кућицу за претрагу: једначење+по+звучности.

Претрага наслова:

  • Да бисте нашли странице које у наслову имају реч једначење, упишите у кућицу за претрагу title:једначење.
  • Да бисте нашли странице које у наслову садрже синтагму једначење по звучности, упишите у кућицу за претрагу: title:"једначење по звучности".

Претрага у оквиру категорије:

  • Да бисте нашли странице у одређеној категорији које садрже одређене речи, упишите category:ime-kategorije речи које тражите. Категорије које су на располагању су: pravopis (правопис), gramatika (граматика), nedoumice (недоумице). Да бисте, на пример, нашли све странице Правописа које говоре о именицама, треба да напишете следеће у кућицу за претрагу: category:pravopis именице. Ако желите да претражујете више од једне категорије, онда имена категорија одвојите зарезом без белине иза зареза. На пример, ако желите да добијете све странице из категорије Правописа и Граматике које садрже реч именица, треба да напишете у кућицу за претрагу: category:pravopis,gramatika именица.

Остале могућности:

  • Да бисте нашли странице које садрже речи које почињу са имени, упишите у кућицу за претрагу имени*.
  • Да бисте нашли све речи које почињу са им и завршавају се са ца, упишите у кућицу за претрагу им*ца.
Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство, некомерцијално, без прерада 3.0 без других платформи